Nem hivatalos bemutatkozás

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit tegyek fel a világhálóra saját magammal kapcsolatban. Egy önéletrajz nem árt, de szerettem volna valami személyesebbet is, a teljesség igénye nélkül. Ennek az eredménye olvasható itt.

Kecskeméten születtem és nöttem fel. Még az általános iskola vége felé az az eszement ötletem támadt, hogy villamosmérnök szeretnék lenni, méghozzá a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ez egy kicsit furcsa lehet másoknak, de nekem valahogy magától értetődő volt.

Ehhez a döntéshez az is hozzásegített, hogy tíz éves koromban megismerkedtem a számítógéppel, és ez a szoros kapcsolat azóta is tart közöttünk. Pár évvel később kezdtem el belekontárkodni az elektronikába, és bár legtöbbször a számítógép billentyűzetén kereszül próbálom megoldani a gondokat, azért nem esek kétségbe, ha elő kell vennem a forrasztó pákámat.

A középiskolában szinte minden időmet az iskola számítástechnika termében töltöttem, de ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) tervemnek megfelelően felvettek a Budapesti Műszaki Egyetemre. Már a gólyatáborban sikerült megismerkednem a kollégium egyik legjelentősebb szakmai körével, a Budavári Schönherz Stúdióval. Még abban az évben stúdiós lettem, és onnantól kezve nem volt megállás. Szakmailag sokat fejlődtem, az egyetemben viszont csalódtam. Nagyon sok - állítólag - mérnöki problémamegoldásra tanító alapozótárgyunk nekem akkor valahogy nem tünt értelmesnek (ma már tudom, hogy nem is volt az). Ezek segítettek abban, nehogy túl hamar elvégezzem az egyetemet.

Közben persze dolgoznom is kellett, hogy meg tudjak élni. Kezdetben a stúdióban végeztem alkami munkákat. Később az LNX-nél majd a DNN-nél voltam ösztöndíjas. Hét év egyetem és stúdiózás után rövid gondolkodás után a DNN Kft-t választottam munkahelyemül, ahol 2001 augusztusától 2008 májusáig dolgozom teljes munkaidőben. Ez idő alatt rengeteget fejlesztettem a helyi infrastruktúrán, bemutatótermen, videorendszeren.

2008 juniusától 2009 februárjáig a Magyar Filmlaboratóriumban járultam hozzá a fejlesztésekhez, rendszerépítéshez. Itt sokat tanultam a hagyományos filmes technológiáról és mozi szakmáról. Itt nagyon élveztem a munkát, a kollégák is nagyszerűek voltak. Egyedüli negatívum volt számomra a nagy távolság az otthonomtól, ez naponta több, mint két órányi ingázást jelentett.

2009 márciustól dolgozok a Christie Digital Systems Canada Inc.-nél, ami különféle projektorokat, digitális mozivetítőket gyárt és forgalmaz. Én a Kelet-Európai központban vagyok (ami véletlen épp Budapesten van), mint Field Application Engineer.
A munkám ellenére nem szünt meg a kapcsolatom a stúdióval. Sokáig visszajárunk egy páran kisérteni, és rádióadást csinálni. Sajnos a kollégium felújítása miatt kiszorultunk, most pedig családi okok miatt maradunk távol. Egyik öregstúdiós társam, név szerint Kaktusz fertőzött meg a geocaching-gel. 2004 nyarán szert tettem egy GPS készülékre, azóta, amikor csak tudok, hódolok ennek a kellemes időtöltésnek.

Feleségemnek köszönhetően sokat mozgok tájfutó körökben. Bár én magam sohasem indulok el versenyen, egész sokat tudok erről a sportról, tiszetelem és szeretem őket. Sok jó barátom került ki közülük. Ha pedig megjelenek egy-egy versenyen, akkor készítek is néhány fotót.

2005 junárjában elkövettem azt a hibát, hogy kipróbáltam a sielést. Azóta ez is szenvedélyemmé vált, és ha csak lehet próbálom csiszolgatni tudásomat. Igyekszem sok érdekes sípályát meglátogani, minél jobb helyekre eljutni, de ha csak egyszerűen van hó a pályán már az is megteszi néha.

2006 év elején újabb "katasztrófa" következett be, amikor nagyon kedves barátom, Kasza Tamás, meghívott egy távoli országba, hogy látogassuk meg. Addigi békés életem ezzel igencsak felborult. Korábban elégedett voltam nyugodt kis életemmel, ott azonban láttam, hogy a dolgok máshogy is működhetnek, így újabb lendületet kaptak ambicióim, (ami azóta is tart) és minden lehetséges erőmmel igyekszem minél komolyabb eredményeket elérni az életben.

A 2007-es év ismét valami szokatlant tartogatott számunkra. Egy másik, szintén nem túl közeli országba utaztunk menyasszonyommal, és ahonnan már mint férj és feleség tértünk vissza. Mondanom sem kell, hogy ez a kis kiruccanással szintén rengeteg élményt és tapasztalatot szereztünk. Többek között megtanultunk vízisíelni is...

A 2008-ban az új munkahelynek köszönhetően sok változás köszönt be. Tavasszal a konyhánkat újítottuk fel, ősszel Norvégiában és Hollandiában jártunk, decemberben pedig megérkezett az első saját autónk, és azt is tudtuk már, hogy családunk hamarosan újabb taggal fog bővülni. És hogy mi tartogat számunkra a jövő? Nos, azt majd meglátjuk. Bízom benne, hogy ez az oldal még sok-sok érdekes képpel és kis videóval bővül majd.

Remélem ez a rövid ismertető segít egy kicsit rávilágítani a személyiségemre! Mindenkinek további kellemes nézelődést!

Gaál Ede


Vissza