Pink Panther

"Pink Panther Rádió. Minden szerdán este nyolc órától tízenegy óráig a falikutyákon vagy rádión sztereóban a 104,9 MHz-en. Hallgassatok minket!" - Már több, mint tíz éve csendül fel minden szerda este ez a szignál, aminek mondhatni már a fele sem igaz. Egyrészt mert az adást csupán este tíz óráig tartjuk az adást, amióta már nem vagyunk kollágisták, másrészt a jó öreg 104,9 MHz-es modulátorunk nyugdíjba vonult, helyette adásunk az interneten fogható.

1995 őszén indult a Pink Panther, az utolsó ébresztőadásként. Az első rögzített adás 1995 Október 5-én hangzott el. Akkor még Pintér Júlia és szerénységem álltunk neki, hogy reggel 7:30 és 8 óra között felébresszük az álmos kollégistákat.


Az adás a következő félévtől esti időpontban is helyet kapott. Az ébresztő adás a kredit rendszer miatt gyakorlatilag értelmét vesztette, így ez a szolgáltatás pár év alatt eltünk a stúdió életéből.

A stáb tagjai az évek alatt sokat változtak. A műsor készítésében jelentősebb időt közreműködtek: Fenyvesi Anikó, Balog Tünde, Gyuris Edit, Tertsch Ágnes, Horváth Cz. János, Kovács Tamás, Gaál Áron és Kugler Tamás. Remélem senki nem maradt ki...

A stáb tagjai legutóbb Tertsch Ágnes, Kugler Tamás és jómagam voltunk. A műsorban elhangzanak hírek, érdekességek és egyetemi információk. Emellett zenével, játékkal és kabaré felvételekkel tettük szórakoztatóvá az adást.

Terveink között szerepel néhány hangjáték elkészítése, a szignálparkunk felújítása, fejlesztése, és néhány új és régi rovat (újra)indítása a következő félévtől.

A kollégium felújítása miatt 2006 év végén fel kellett függesztenünk a műsor sugárzását. Csaknem egy évbe került megteremteni a műsorkészítés technikai feltételeit. 2007 október 24-től 2008 március 31-ig 24 órás zenei összeállítás volt hallható, melyet természetesen a "robotpilóta" vezetett. A zenei anyag kibővítése után a megjelentek a kabaréfelvételek is. A adás jelenleg bizonytalan ideig szünetel. Ez részben családi, részben hely problémákkal magyarázható. Amint lesz lehetőségünk, hogy valamilyen módon ismét megszólaltassuk a jó öreg párducot, elindítjuk az adást.


Bemutatkozás

Ország-világ

Sport

Stúdió

Kapcsolat